Як приготувати смачну піцу вдома?

Як приготувати смачну піцу вдома?

Піца – постійний гість у будь-якому будинку. Приготувати піцу з уже підготовленого тіста в домашніх умовах для простої і швидкої вечері можна в будь-який вечір тижня.

Насправді приготування власного тісту може збільшити час приготування всього на декілька хвилин, та істотно поліпшити смак! Після чого просто необхідно буде додати свою улюблену начинку і приготуватися до перекусу.

Як зробити основу для піци?

Так, ви можете купити досить гарне тісто для піци в продуктовому магазині, але навіщо турбуватися, якщо ви можете доступно замісити своє тісто?

Вам знадобиться:

  • ¾ склянки теплої води (кімнатної температури);
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 чайна ложка активних сухих дріжджів;
  • 2 склянки борошна;
  • ½ чайної ложки солі.

Розчиніть дріжджі в воді приблизно на 5 хвилин. Змішайте борошно і сіль з водою, щоб вийшло тісто, і місіть близько 5 хвилин. Додайте масло і, якщо тісто прилипне до миски або рукам, додавайте по столовій ложці борошна, поки з ним не стане легше працювати. По можливості не додавайте занадто багато борошна. Додайте розчинені дріжджі і залиште тісто підніматися в тепле темне місце. А ось, як спекти піцу: випікайте основу в духовці при 220 градусів Цельсія приблизно 10-15 хвилин.

Вибір начинки для піци

Кращою порадою для вас буде збереження соусу і начинки простими, не намагайтеся додати в італійську піцу все і відразу. В якості соусу використовуйте томатний соус зі спеціями, замінниками можуть стати песто або рикотта.

Немає ніяких правил щодо того, яку начинку ви кладете в піцу. Виберіть ті, які вам подобаються. Вони можуть трохи приготуватися в духовці (наприклад, сир), але якщо це не те, що вам подобається їсти в сирому вигляді, наприклад, ковбаса або гриби, приготуйте їх заздалегідь. Якщо ви хочете додати в піцу свіжу зелень (наприклад, рукколу або базилік), посипте ними піцу відразу після випікання. Залишкове тепло від піци трохи зів’яне зелень і посилить їх аромат.

Намагайтеся не перезавантажувати піцу тонною начинки перед переміщенням в духовку, адже в такому випадку основа може готуватися занадто довго. Подавайте блюдо ще в гарячому вигляді і розріжте на традиційні трикутнички. Можете насолоджуватися домашньою піцою як в піцерії!

Альтернатива приготування вдома

Домашня піца однозначно приносить свою особливу атмосферу, але піцерія Таки так! Піцерія – Смачна їжа! своїми стравами створює затишок нітрохи не менше! Любов і турбота шефів роблять піцу із закладу особливо смачною і ароматною. Замовляйте вже готову піцу в Веселковому масиві в Таки так!

Додати коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TO TOP