Як зробити гарячі роли в домашніх умовах?

Буває багато видів гарячих суші-ролів. Одні з них – обсмажені у фритюрі роли з морських водоростей, які можна заправити рибою, м’ясом, овочами чи яйцями на свій смак. Суші-роли посипають борошном, яйцями та панірувальними сухарями, що надає їм хрумкого вигляду при жарінні. Ці суші подаються із солодко-солоним соусом нікуме, який готують із солодкого рисового вина, соєвого соусу та цукру.

Інгредієнти

  • 400 г рису для суші (приготовленого)
  • 4 листи сушених водоростей
  • 100 мл мирину
  • 100 мл соєвого соусу
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 огірок
  • 1 авокадо
  • 250 г філе лосося
  • 1 солодка картопля
  • 2 столові ложки пасти васабі
  • 6 борошно
  • 2 яйця
  • 6 столових ложок панірувальних сухарів
  • 150 мл рослинної олії
  • суші імбир (для подачі)
  • соєвий соус (для подачі)
  • паста васабі (для подачі)

Необхідний посуд

Для приготування цього рецепту вам будуть потрібні каструля (маленька), обробна дошка, килимок для смаження, 3 великі чаші та сковорода (велика).

Приготування

Крок 1: Для соусу нікумі додайте мирин, соєвий соус і цукор у невелику каструлю на середньому вогні і дайте кип’ятитися до загустіння. Зняти з вогню та дати охолонути.
Крок 2: Огірок розділити на четвертинки та видалити насіння, потім нарізати сірниками. Авокадо розрізати навпіл, кісточки та м’якоть нарізати скибочками. Лосось нарізати довгими смужками. Сушені водорості розрізати навпіл уздовж і перекласти на килимок для суші. Солодку картоплю очистити, нарізати тонкою соломкою, перекласти на сковороду і смажити, доки батат стане м’яким.
Крок 3: Вологими руками рівномірно розподіліть приготовлений рис для суходолу на листі з морських водоростей. Викладіть пасту васабі у центр рису для суші. Почніть з авокадо та солодкої картоплі для вегетаріанського ролу або з лососем та огірком.
Крок 4: Щільно скачайте, використовуючи килимок для суші. Додайте|добавляйте| муку|борошно|, яйця і панко в окремі глибокі тарілки або миски. Обваляти суші-роли спочатку в муці, потім в яйці, а потім у панко.
Крок 5: Нагрійте олію на великій сковороді і обсмажте суші-роли до коричневого кольору з усіх боків.
Крок 6: Наріжте обсмажені рулетики на шматочки і збризкайте соусом нікума. Подавати з імбиром для суші, соєвим соусом та васабі. Насолоджуватися!

Не завжди можна собі дозволити виділити достатньо часу на приготування суши-ролів самостійно. Не проблема! В Україні пропонують безліч різноманітних ролів, найбільш популярними з яких є такі: рол Каліфорнія, рол Філадельфія, рол Золотий дракон і також роли у фритюрі та багато іншого. Замовити вже готові роли на Таїрова з доступною та швидкою доставкою можна в Такі так! Піцерія – Смачна їжа!

Додати коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TO TOP