Користь соєвого соусу

Соєвий соус – рідкий солоний соус, поширений в азіатській кухні, був виявлений у Китаї понад 2500 років тому. Соєвий соус надає їжі незвичайний гострий солонуватий смак і має низку корисних поживних властивостей.

Головні переваги соєвого соусу

Джерело натрію

Згідно з Національною базою даних про поживні речовини Міністерства сільського господарства США, порція соєвого соусу, також відомого як тамарі, містить 335 міліграм натрію. Хоча натрій є важливим мінералом, необхідним для основних функцій організму, включаючи нервову передачу та регулювання кров’яного тиску, верхня межа натрію, що рекомендується, для дорослих становить 2300 міліграмів на день. Він знижується до 1500 міліграмів на день для тих, хто має в анамнезі серцево-судинні захворювання, або людей старших 51 року.

Такий самий смак, але менше натрію, ніж у солі

Через багатий смак соєвого соусу для отримання такого ж смакового профілю, як у кухонної солі, потрібно менше. Це означає, що, незважаючи на відносно високий вміст натрію, він може допомогти контролювати споживання натрію. Оскільки в раціоні більшості американців занадто багато натрію, використання соєвого соусу замість натрію може допомогти зменшити кількість натрію, яку ви споживаєте за день без шкоди для смаку. В одній із публікації журналу про науку їжі було виявлено, що заміна кухонної солі на натуральний соєвий соус у харчових продуктах не знижує інтенсивність смаку їжі, незважаючи на те, що загальний вміст натрію було знижено. У деяких випадках у їжі було на 50 відсотків менше натрію та не було помітних змін смаку.

Антиалергенні властивості

Огляд журналу біології та біоінженерії показав, що соєвий соус має антиалергенні властивості. У дослідженні клітинної лінії полісахариди сейю, що утворюються у процесі ферментації, необхідного для приготування соєвого соусу, продемонстрували потужні протиалергічні властивості. У дослідженні на людях учасники, які приймали соєвий соус та мали алергію, показали більше поліпшення, ніж ті, хто приймав плацебо. Вчені дійшли висновку, що соєвий соус має великі перспективи при лікуванні алергії, хоча потрібні подальші дослідження.

Антиоксидантні властивості

Крім цього, був опублікований огляд кількох досліджень, проведених із соєвим соусом, і було виявлено, що він дуже багатий на шоюфлавони – природний антиоксидант. Природні антиоксиданти захищають ваш організм від пошкоджень вільними радикалами, які організм виробляє природним чином під час перетравлення їжі. Вільні радикали можуть прискорити процес старіння, а також потенційно збільшити ризик серцевих захворювань або раку. Автор огляду дійшов висновку, що антиоксиданти у соєвому соусі допомагають зменшити ефекти запалення, а також покращують загальне виробництво кислоти у шлунку, тим самим допомагаючи травленню. Крім того, було виявлено, що антимікробні властивості соєвого соусу є ефективними для захисту організму від певних бактерій.

Соєвий соус можна використовувати в різних стравах: додавати в салати як заправку, робити з них маринади для м’яса та риби, заправляти рис та інші гарніри та багато іншого. Але, звичайно, найвідомішою стравою, що добре поєднується з соєвим соусом є суші, які ви можете замовити вже готовими на Таїрова в Такі так! Піцерія – Смачна їжа!

Додати коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TO TOP